Buraczane Carpaccio
Dzisiaj ciekawa propozycja na szybką
przystawkę lub pomysłowe podejście do sałatki.
Spróbujecie sami tego szybkiego, pysznego i zdrowego specjału :)
Składniki na 1 spory talerz:
Spróbujecie sami tego szybkiego, pysznego i zdrowego specjału :)
Składniki na 1 spory talerz:
1-1,5 ugotowanego buraka
2 garści rukoli (pamiętajcie umyć)
0,5 kostki sera feta
sos balsamiczny/ocet balsamiczny
pieprz, ew. sól
Wykonanie:
1. Pokroić buraka w BARDZO cienkie
plastry, a fetę w kostkę.
2. Na talerzu poukładać obok siebie
plastry buraka, luźno rozrzucić rukolę, następnie fetę.
3. Oprószyć całość pieprzem i
ewentualnie solą, ale uwaga – feta jest słona.
4. Pokropić sosem/octem balsamicznym
(mniej lub bardziej solidnie – w zależności od upodobania)
Gotowe!
Szybko, prawda? A jakie pyszne! Do tego
efektownie zdobi stół, więc jedyne pytanie brzmi: czemu nie?
Link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=zea7dhklQk4&t
Kocham carpaccio z buraka, jest przepyszne! :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/