Gulasz z żołądków drobiowych
Odczarujmy w końcu podroby! Zwłaszcza
drobiowe, bo są bardzo delikatne i proste w przygotowaniu.
Przedstawiam Wam skuteczny sposób na pożywną i naprawdę
przepyszną strawę! Do tego, za bardzo niewielkie pieniądze.
Spróbujcie sami!
Składniki:
600g żołądków drobiowych
(kurczak/indyk)
1 cebula
2 marchewki
2 pomidory
2 łyżeczki majeranku
2 łyżeczki słodkiej papryki
6 ziarenek ziela angielkiego
4 listki laurowe
szczypta chili
1,5 litra bulionu
2 szklanki kaszy jęczmiennej
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
1. Żołądki umyć, pokroić w małe
kawałki, przesmażyć z cebulką ok 10 minut.
2. Dodać warzywa, przyprawy i zalać
bulionem – gotować 35 – 40 minut.
3. Po tym czasie dodać kaszę, sól i
pieprz. Gotować kolejne 20 - 25 minut. Mieszać co ok. 5 minut.
4. Danie gotowe! Nakładać i zajadać!
Smacznego!
Film, na którym pokazuję przygotowanie tego dania + opis ciekawego urządzenia typu Multicooker znajdziecie tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=kRBqRo5mJ0I&t
Film, na którym pokazuję przygotowanie tego dania + opis ciekawego urządzenia typu Multicooker znajdziecie tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=kRBqRo5mJ0I&t
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz