środa, 25 stycznia 2017

#14 Buraczane Carpaccio

Buraczane Carpaccio

Dzisiaj ciekawa propozycja na szybką przystawkę lub pomysłowe podejście do sałatki.
Spróbujecie sami tego szybkiego, pysznego i zdrowego specjału :)

Składniki na 1 spory talerz:
1-1,5 ugotowanego buraka
2 garści rukoli (pamiętajcie umyć)
0,5 kostki sera feta
sos balsamiczny/ocet balsamiczny
pieprz, ew. sól

Wykonanie:
1. Pokroić buraka w BARDZO cienkie plastry, a fetę w kostkę.
2. Na talerzu poukładać obok siebie plastry buraka, luźno rozrzucić rukolę, następnie fetę.
3. Oprószyć całość pieprzem i ewentualnie solą, ale uwaga – feta jest słona.
4. Pokropić sosem/octem balsamicznym (mniej lub bardziej solidnie – w zależności od upodobania)
Gotowe!


Szybko, prawda? A jakie pyszne! Do tego efektownie zdobi stół, więc jedyne pytanie brzmi: czemu nie?



1 komentarz:

  1. Kocham carpaccio z buraka, jest przepyszne! :)
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam na Durszlak.pl

przepisy kulinarne

Targ Smaku

Mikser kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów